Красиви произведения на уличното изкуство могат да бъдат открити на всевъзможни места из града, често дори скрити от масовия поглед. Една от тези красиви картини се види на ул. "Петко Ю. Тодоров“ (на няколко преки до училище "Йордан Йовков“).

Художникът се е подписал с псевдонима fox_one_art. От страницата му във Facebook става ясно, че момчето преобразява различни сиви фасади, елтабла, гаражни врати. Преплита изкуството в градската среда. Прави го с вкус. Не търси слава, но оставя след себе си естетични, красиви произведения, които радват случайните минувачи.

Уличното изкуство (на английски: Street art) е движение в съвременното изобразително изкуство, чиято отличителна черта е подчертано градският му характер. Би било правилно да се отбележи, че уличното изкуство съществува от появата на Хомо сапиенс. Първоначално творчеството се проявява под формата на скални рисунки. По-късно, вече в цивилизовано общество (в Древен Рим, Гърция, Египет и др.), хората започват да изразяват мислите си, като пишат надписи по стените. Това са рекламни съобщения, декларации за любов, израз на политически мисли и др.

Уличното изкуство, както сме свикнали да го виждаме днес, се предполага, че се е появило по време на Втората световна война. Първият случай се счита за появата на вирусния надпис "Килрой беше тук“. Извършено е от някой си Килрой, който (уж) е работил във фабрика за бомби в Детройт (САЩ). Първоначално надписът се появи на всички кутии с бомби, произведени в този завод. След това фразата беше допълнена с рисунка и допълнително разпространена от американски войници.

Уличното изкуство процъфтява във Филаделфия през 60-те години на миналия век. Това място все още се счита за исторически център на културата на графитите. През 70-те години локализацията се премества в Ню Йорк. Всичко започна в квартал на Манхатън, наречен Вашингтон Хайтс. В този момент е изобретено "маркирането“. В същото време се появи традиция да се постави номерът на улицата до прякора. Първият, който направи това, беше Julio 204. Сред художниците на графити от онова време избухна конкуренция за признаване на най-добрия.