Първият ден на месец март дойде в Стара Загора с детски песни и танци, стихчета и усмивки, предаде репортер на "Фокус". Централният парк "Пети октомври“ облече красива червено-бяла премяна благодарение на сръчните ръце на малки и големи старозагорци.

Благозвучен концерт допринесе за атмосферата и подкани Баба Марта да бъде блага и добра. Неговото начало дадоха възпитаниците на най-новата детска градина в Стара Загора, носеща името "Липа“. След тях на сцената излязоха и малчуганите от ДГ №8 "Българче“, както и малките таланти от Детски фолклорен ансамбъл "Траянци“ при Център за подкрепа за личностно развитие с художествен ръководител Росица Христова.

"Скъпи деца, учители, директори и родители – от името на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров ви поздравявам и ви пожелавам да сте здрави и обичани! Нека виждаме все повече детски усмивки, нека все повече чуваме звънкия чист детски смях“, обърна се към присъстващите на празника ресорният зам.-кмет Надежда Чакърова. Тя благодари на всички, които и тази година изпъстриха по атрактивен начин Градската градина и озариха с настроение празничния ден. Към организатори и участници в тържеството се обърна и Ивета Лазарова, председател на Общински съвет. Гост на празника бяха още общински съветници, екипите на отделите "Образование“ и "Култура“, общественият посредник Иванка Сотирова и други.

Десетки образователни институции и читалища се включиха в предизвикателството "Да облечем парк "5 октомври“ в червена и бяла премяна“, организирано по идея на Община Стара Загора. Красиви и тематични кътове изпъстриха сивия и хладен първомартенски ден.

Водещ на събитието бе очарователната Евгения Пекова, а отговорната задача да се превъплъти в Баба Марта бе поверена на Димитринка Златева.