"Кралицата на цветята" – розата и ухаещите на пролет лалета са сред най – търсените цветя за Свети Валентин. Това коментира за "Фокус" Гери Асенова, собственик на цветарски магазин "Далия" с 22-годишен опит в бранша.

"Цветя за празника купуват като млади момчета, така и по – възрастни мъже. Дали ще бъде само една роза, за да се уважи човека. Розата и то червената е "Кралица на цветята", затова обикновено се купува червена роза за всякакъв повод, особено за 14-ти. С годините прави впечатление, че се купуват и много лалета, защото просто мирише на пролет", коментира още тя.

По думите ѝ любовта я има, била е и винаги ще бъде, затова в този празничен ден не е важно колко цветя или подаръци ще купим, а да уважим човека до себе си.

"Човек трябва непрекъснато да бъде влюбен. Няма значение на каква възраст е – дали ще е на 15, 18 или 50 +. Обичайте хората около вас, дарявайте ги с обич. Мисля, че всеки мъж може да подари цвете на жените до себе си – дали ще е майка, дали ще е баба, няма значение. А що се отнася до съпругите, то ежедневно съпрузите трябва да показват любовта си към своята жена", подчерта Асенова.