Приключи днешния протест срещу забраната на ДНСК за ползва на две от сградите в парк "Македония“, където тренират над 500 деца, предаде репортер на Агенция "Фокус".

В гражданското недоволство се включиха стотици собственици на спортни клубове, треньори, деца и родители. Протестът бе подкрепен и от кметът на Община Благоевград Илко Стоянов, както и от общински съветници.

Борбата в защита на децата на Благоевград продължава и след протеста. Върви събирането на подписка, която е срещу забраната на ДНСК. До момента подписалите се са стотици.

Гражданското недоволство премина без напрежение и инциденти. Хората, които се събраха в парк "Македония“ бяха категорични, че час по – скоро трябва да се намери решение по казуса, което да не ощетява децата на Благоевград.

След края на протеста в централна градска част се образува километрична колона от автомобили, което силно затрудни трафика. Няма регистрирани пътни инциденти, въпреки че и пътните настилки са мокри и хлъзгави, заради проливен дъжд, който падна в града.