Концертите на "Капана фест", който ще се проведе от 9 до 12 май, ще са с билети, съобщи за Plovdiv24.bg организаторът на събитието Никола Сивков.  

"Капана фест 2024 беше оставен извън културния календар на Община Пловдив и не получи финансиране, което ограничи сериозно наличния финансов ресурс. Липсата на подкрепа наложи промяна на концепцията за пролетно-летния фестивал. Вместо да останем без голяма сцена и музикална програма, ние създадохме взаимополезна партньорска стратегия, чрез която обединихме сили с други концертни и фестивални оператори. Ние обезпечаваме събитията технически, а нашите партньори ще организират четирите фестивални вечери", обясни Сивков. Той увери, че всички останали активности от фестивала остават отворени и без вход. 

В предишни години музикалната програма е струвала около 70-80-90 хиляди лева. От общинатаа са отпускали 40 000 лв. и с тези пари са покривани хонорарите на изпълнителите. 

"Предоставил съм контактите си на съорганизаторите от "Ядрото", които ще продават билетите. Хората обичат фестивала и вярвам, че ще се случи и тази година" - допълни Сивков. Той е прехвърлил на друг оператор и музикалните права.

Неотдавна стана ясно, че "Капана фест" и "Базар Капана" ще се провеждат като две отделни събития. Базарът ще бъде от 1 до 6 май, а фестивалът - от 9 до 12 май.