Кметът на Смолян Николай Мелемов проведе среща с Богдан Ежбеков, директор продукция, по повод подготовката и заснемането на новия филм с работно заглавие "По-малкото зло“. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Сценарият е на Юрий Дачев по мотиви от "Сватба“ на Николай Хайтов. Режисьор е Магдалена Ралчева, оператор Емил Христов.

Както вече беше оповестено снимките ще са основно в селата Могилица и Черешово. Реализацията на пълнометражния игрален филм е на продуцентска къща "Нюанс филм“. Проектът е подкрепен от ИА "Национален филмов център“ към Министерството на културата и БНТ, посочи Ежбеков. Планира се да бъде реализиран през месеците октомври и ноември т.г. Първият снимачен ден е на 18 октомври.

Действието се развива основно на територията на "Агушевите конаци“ в с. Могилица и на летните Агушеви конаци в Черешово. Изпълнители на главните роли във филма са Велислав Павлов, Васил Банов, Светлана Янчева, Михаил Мутафов, Радослав Владимиров и Ралица Стоянова.

Голяма част от екипа са местни хора, подчерта още Ежбеков.

Много се радвам, че сте избрали нашата община за този проект. Имате пълната ми подкрепа. Ще помогнем с каквото ви е необходимо за заснемането на филма, посочи Мелемов.