Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев обяви решителна промяна в управлението на инфраструктурните проекти, съобщиха от общината. Във време, когато множество кандидат-кметове търсят затваряне и разпродажба на общинско предприятие "БКС", Мараджиев, общинската администрация и общинските съветници от ГЕРБ вървят в различна посока. Те вземат решение за закупуване на собствена техника и асфалтиране на улици без външни изпълнители.

Част от средствата за закупуване на асфалтополагаща машина, бобкат, комбиниран багер и валяк ще бъдат осигурени от държавата. Общината ще инвестира половин милион лева в асфалт и близо 350 000 лева за собствена техника.

"Ще асфалтираме сами, без обществени поръчки, губене на време и ресурс! Асфалтополагащата машина до две седмици я купуваме. Валяк имаме, с който да започнем. Имаме играна обществена поръчка за бобкат и комбиниран багер, а парите ще дойдат от отчисленията. Така с наша техника ще сме мобилни в цялата община!“, заяви Мараджиев.

Притежавайки работещ бетонов възел и камион миксер, общината започва ремонта на тротоари с ресан бетон. Този нов подход ще помогне в затварянето на кръга от услуги и намаляването на разходите за асфалтиране и ремонт на тротоари в следващите години.