Предупреждение за кражба по квартални магазини отправи потребител на Facebook в софийска група. Мъжът е собвеник на бакалия в столичния квартал "Манастирски ливади" и е станал жерва на обир.

Той споделя снимки и видео, на които се вижда как жена с жълто яке влиза в магазина му и се насочва към хладилна витрина, от която взима кофичка кисело мляко. След това тя се връща назад и се оглежда дали я наблюдават. Сваля дамската си чанта и я отваря. Взима бутилка алкохол и я пуска в дамската си чанта. Неприятната случка се е разиграла миналата неделя.

Собственикът на бакалията не упоменава дали млечният продукт е платен, но очевидно бутилката не е. "Внимание! Крадец на скъп алкохол, подвизаващ се в района около България Мол, кв. Манастирски ливади, гр. София", пише той в профила си и го разпространява по различни групи с цел превенция или помощ в откриването на жената от видеото. "Един от най-добрите ми приятели, който има собствен бизнес, е станал жертва на кражба, ако някой познава лицето, моля да съдейства", призовава негов приятел също в социалната мрежа.