"Коя е Баба Марта“ е поредното заглавие, което предстои да бъде представено на сцената на куклен театър "Весел“ във Велико Търново. Постановката ще се играе идната събота /25 февруари/ на сцената на читалище "Искра“, предаде кореспондент на "Фокус“. Със спектакъла търновските кукленици ще изненадат своите най-верни театрални почитатели в навечерието на най-пролетния месец –  месец март.

Сценарият на спектакъла е на Маргарита Маринова. Постановката е дело на Веселин Василев, сценографията и куклите – на Стефка Кювлиева, а маските – на Лидия Къркеланова. Музикалната картина е на Веселин Василев, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. Участват Елка Баланова и Веселин Василев.

В основата на сценария са класически стихове и народни притчи за мартеницата. Децата ще се срещнат с познатите на всеки българин Голям Сечко Януари, Малък Сечко Февруари, както и вечно спорещите ветрове на Баба Марта – топлият вятър, който бил червен и се наричал Летник и студеният вятър, който бил бял и се наричал Зимник. А какво ще се случи на 1 март?... Разбира се, ще пристигне очакваната от всички добра Баба Марта с любимите си Пижо и Пенда.

Постановката е част от проекта "Съботни спектакли за семейна публика“ на куклен театър "Весел“, който се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище "Искра“. Допълнителна информация можете да получите на телефон: 0878/ 790 549.