Котленчета преоткриваха цветовете на приятелството докато боядисваха великденски яйца.

На Велики четвъртък, Община Котел отново спази традицията и организира за девети път великденска работилница за своите най-малки жители.

В нея, деца на различна възраст боядисаха близо 1500 великденски яйца, с помощта на своите родители и близки, и с активното съдействие на служители-доброволци от местната администрация.

Малчуганите се забавляваха в боядисването на яйцата като преоткриваха цветовете на приятелството и споделяха помежду си много емоции и усмивки. За едни от тях, работилницата, беше възможност да научат повече за важността на традицията, спазвана от векове на Велики четвъртък в България, а за други беше по-важно да обърнат внимание на цветовете, с които боядисват яйцата. При всички случаи обаче, децата разбраха, че боядисването на яйца е занимание, което изисква много внимание и търпение, а работилницата е идеалното място, където те могат да създадат ценни спомени, които ще останат в сърцата им завинаги.

Великденският символ – яйцето беше в центъра и на изложбата, която подредиха деца от творческо обединение "Дарования“ при Народно читалище "Съгласие-Напредък 1870“ и Общинска библиотека "Петър Матеев“ – Котел.

По традиция част от техните творби бяха дарени на възрастни хора от община Котел, в навечерието на Великден, а друга част, остана да краси фоайето на местната библиотека.