"Котаракът в чизми“ е заглавието, което ще радва търновската публика в съботния ден. Представлението на Държавен куклен театър – Търговище е част от съботния афиш на куклен театър "Весел“, предаде кореспондент на "Фокус“. Постановката по класическата приказка на Шарл Перо е дело на Валентин Владимиров и изящната работа на сценографа Юлия Лачева. Актьорите, които ще се представят на търновска сцена, са Деница Славева, Христо Доков, Димитър Караиванов и Михаела Кюркчиева. Оригиналната музика е на Станимир Иванов.

"Котаракът в чизми " e една от любимите приказки за деца и възрастни, една история, в която има не една, не две, а три поуки. Първата: "Внимавай да не изпуснеш шанса си!". Втората: "Ако някой те води по път, който не е твоят, рано или късно ще изпаднеш в безизходица." И третата: "Хвани кормилото на живота си в свои ръце!"

Спектакълът "Котаракът в чизми" е съвременен вариант на класическата приказка. Историята на умния и находчив котарак е разказана с много динамика и чар. Постановката  очарова малкия зрител и го приобщава  активно към действието на разказваната история, за да го доведе до щастливата развръзка – обичания от всяко дете финал на приказката. "Котаракът в чизми" е народна приказка, пресъздадена от Шарл Перо. Същата история се открива и в първото издание на сборника на Братя Грим под наслов "Детски и домашни приказки“. В нея се разказва приказка за котарак, който може да говори и да напътства своя господар. И така... приятно гледане!

Постановката ще бъде представена в читалище "Искра“ от 11:00 часа. Допълнителна информация можете да получите на телефон: 0878/ 790 549.