Министерство на транспорта, Национална компания "Железопътна инфраструктура" и Община Пловдив съвместно да реализират проект за подземно преминаване на жп линията на бул. "Пещерско шосе" – това предложиха на среща в Министерство на транспорта кметът на "Тракия" и кандидат за кмет на Пловдив от ГЕРБ Костадин Димитров и кметът на район "Западен" Димитър Колев.

Двамата днес разговаряха с министъра на транспорта Георги Гвоздейков и зам.-министъра Бисер Минчев.

"Проектът ще облекчи трафика по Пещерско шосе, където стават големи задръствания заради прелезите", аргументира се Костадин Димитров.

Димитър Колев допълни, че това може да се случи по примера на пробива под жп линията на ул. "Царевец" в район "Западен".

От своя страна министър Гвоздейков и Бисер Минчев заявиха, че идеята ще бъде разгледана, защото тя би могла да се реализира в по-кратки срокове от проект "Пътен възел Пловдив" фаза 2, чийто хоризонт е 2025 – 2026 година.

"Познаването на детайлите е важна предпоставка при решаването на проблемите. Именно за това днес срещнахме с министъра на транспорта Георги Гвоздейков и зам.-министъра Бисер Минчев", заяви Костадин Димитров.

Получихме уверение, че изграждането на S-бан, реализацията на проекта "Пътен възел Пловдив", фаза 1 и фаза 2 са приоритетни и ще се работи усилено за успешното им приключване.

Диалог и детайл –два важни стълба в Програмата ни, които са в основата на доброто управление, категоричен е Костадин Димитров.