Огромни задръствания и тапи на "Голямоконарско шосе". За това сигнализираха ядосани пловдивчани в редакцията на "Фокус". В "Забелязано в Кършияка" други пък онагледяват със снимки и видео ситуацията от тази сутрин.

Нашите читатели споделят, че на обектите не се работи толкова интензивно, колкото се изисква важността им. Даже предлагат да се работи и вечер, а ако не вечер, то поне денят позволява да е по-отрано сутрин до по-късно вечерта. Освен "Голямоконарско шосе" те посочват, че положението е същото на друг възлов обект - Централна гара, където са разположени машини, но строителите не работят толкова интензивно.

"Километрични задръствания на "Голямоконарско шосе" още от магистралата, а на уширението 5-6 човека (има предвид строители - бел. ред.) седят край багера и не работят. Хората се гърчат, опашки на влизане по "Коматевско шосе", никой не работи. В момента на "Голямоконарско шосе" един багер работи, един камион и 4 човека седят. На такива обекти денонощно трябва да се работи, градът е задръстен от коли.", споделя нашият читател.

Последните две седмици положението с трафика е много сериозно, затова е необходимо повече машини и повече работници, допълва той.

Това води до това, че на кръстовището на "Дунав" и "Победа" откъм автогара "Север" задръстването от автомобили е голямо тази сутрин.

"И не стига че е ограничено движението, ами и в крайна дясна лента се паркира спокойно. Може и да пречат допълнително, но кой да види?"