Като обедняване определи невнасянето на нов бюджет за 2023г.  лидерът на БСП Корнелия Нинова в Сливен. Така тя коментира решението на служебното правителство да се удължи срокът на сега действащия бюджет и да не бъде внесен за разглеждане  новия за следващата година.

"Това е абсурдно и неприемливо решение. То означава замразяване на доходите и увеличаване на цените. Защото няма да има увеличение на минималната работна заплата, преизчисляване на пенсиите. Ние държим да има нов бюджет за 2023г., който да осигури на домакинствата и на семействата подкрепа и спокойствие , който да гарантира подкрепа за икономиката защото замразявайки на това равнище финансите, означава във всички случаи обедняване-цените няма да спрат да растат, а доходите ще бъдат замразени“, заяви Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП определи като неприемливи аргументите на служебното правителство за това решение: "Те казват, че служебния кабинет няма право да прави дългосрочни политики, които да залага в бюджета, а в същото време откриват инвестиционни разходи за самолети и провеждат търгове за газ до 2034 година. Значи за оръжие и газ може да правят дългосрочни политики, а за бюджет за 2023 г. не могат“, посочи лидерът на социалистите.

Според Нинова, за БСП е по-целесъобразно да има нов бюджет за 2023 година, който да отчита нуждите на народа.

По време на визитата си в Сливен, заедно със  сливенския депутат Деян Дечев, тя се срещна с граждани и с актива на партията. "Ние сме тук да чуем хората какво искат и очакват от нас да свършим в Парламента. Гражданите се интересуват от доходите, инфлацията, притесняват се за зимата, дали ще има кабинет, който да им осигури спокойствие и да преведе България през тези кризи“, обясни Корнелия Нинова.