Госпожа Вяра Тодева, областен управител на област София от "Продължаваме промяната" върнала двете решения на СОС за избор на заместник-председатели и за съставите на постоянните комисии на СОС. С това областният управител и "Продължаваме промяната" отново блокираха работата на общинския съвет. Това написа общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

"След три месеца безвремие отново блокаж. Уж на ПП-ДБ-СС много им се работеше. Уж бяха загрижени да тръгнела работата. Отново сме свидетели на "не ме слушай какво говоря, а ме гледай какво правя".

Благодарение на "Продължаваме промяната" отново губим време за работа. Отново СОС не може да започне същинската си работа. Отново цяла София е заложник на желанието на ПП-ДБ-СС да завземат цялата власт в общината. И докато не вземат, ще пречат на всички, на които им се работи.

Припомням, че извънредното заседание беше свикано с гласовете на повече от 1/3 от общинските съветници, може би бяха над 50 гласовете "за", включително и от групата на ПП-ДБ-СС. Новоизбраният председател го обяви и свика. Дотук с аргументите на Тодева, че сесията била свикана в нарушение. Публично, в залата на СОС дадох и мотивите - над 3 месеца забавяне на работата на СОС. От това, че органът не работи от 3 месеца има ли по-силен аргумент за спешност и извънредност?

Цялата истина е, че по поръчение на ПП областният връща решенията, защото не стана на тяхната. Това е ясен знак, че великата Промяна не се интересува от нищо друго освен от постове и власт. Всъщност, тези решения имат организационен и вътрешен характер за СОС. И поради това областният управител не знам кякъв точно контрол упражнява освен политически, де. Пълно безобразие и доказателство, че партийните интереси на ПП-ДБ-СС са над интересите на София и софиянци.

След като госпожа Тодева омаза цялата процедура по демонтаж на ПСА, сега е на път да блокира и СОС. Честита промяна, софиянци!