"Театърът е огън, който никога не гасне. Театърът е нещо, което съществува от векове и ще продължи да съществува. Това може би е единственото безсмъртно нещо в тоя свят" - каза в интервю за Plovdiv24.bg eдин от най-успешните млади актьори български актьори Константин Еленков. 

Еленков, заедно с пловдивските театрали и приятели на театъра, се включи в шествието за откриването на площад "Театрален" в Пловдив. Събитието се провежда по случай 27 март - Международния ден на театъра.

"Театърът е единственото изкуство, което съдържа в себе си всичките изкуства. Така че, когато е Ден на театъра, той е Ден на всички тези изкуства" - коментира Косьо.

За празника той се е облякъл като тореадор. Сам си е измислил костюма и смята, че се е справил доста добре. 

Ролята на Одисей е тази, която винаги ще определя началото на работата му в професионалния театър. Харесва и превъплъщението си в спектакъла "Едип и пророците", в който играе заедно с майка си - актрисата и театрален режисьор Диана Добрева. 

В интервюто споделя, че няма предпочитания към класически или съвременни автори. "Въпросът е да намериш истината за себе си вътре. Ако намериш истината, то винаги те провокира" - казва младият театрал.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!