Национален ученически конкурс за рисунка, посветена на Алеко Константинов, обяви Община Свищов. Повод за състезанието е 160-годишнината от рождението на Щастливеца, която предстои да бъде отбелязана в крайдунавския град през 2023-а, предаде кореспондент на "Фокус“.

Темите, по които участниците могат да рисуват, са: "Домът на Алеко“ – пейзаж; "Щастливеца“ – портрет на Алеко Константинов; "Алеко Константинов и вечните му герои“ – рисунка на любим персонаж;

Творбите ще бъдат оценявани в три категории – 1-4 клас; 5-8 клас и 9-12 клас. Всяка изпратена рисунка трябва да е придружена от имената на участника; възрастта му; името на училището или школата, в които се обучава; града или селото, от които е и телефон за връзка. Адресът за кореспонденция е Свищов 5250, пл. "Алеко" №1, ХГ "Николай Павлович" за конкурса за детска рисунка. Крайният срок е 22 декември.

Най-добрите творби ще бъдат подредени в изложба, а авторите ще получат награди. Резултатите ще бъдат представени на 12 януари в рамките на Алековите дни.

Допълнителна информация можете да получите на мейл: h.g.n.pavlovich@abv.bg.