Областен конкурс за лого и слоган, подкрепящи здравословния начин на живот, обяви Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. От институцията уточняват за "Фокус“, че идеята им е да насърчат младите хора да развият уменията си за творческа изява и мисъл, да предадат представата си за здравословен живот на останалите и да подтикнат приятелите си към избор на здравословно поведение.

Участник в надпреварата може да е всеки един ученик от 8 до 12 клас от областта. Тези, които искат да се включат, трябва да изработят лого и слоган, които да акцентират върху рисковите фактори за хронични незаразни заболявания – ниска двигателна активност, нездравословно хранене, тютюнопушене и злоупотреба с алкохол. Всеки може да се включи само с един проект, като груповите няма да се приемат.

Логото може да е рисунка, графика или направено на компютър, а слогана – запомняща се фраза. Допълнителна информация за условията ще намерите на сайта на РЗИ, както и на телефони: 062/ 614 351; 0876/ 518 239 (Йорданка Илиева) и 062/614 347; 0878/ 973 455 (Екатерина Субботина).

Крайният срок за участие е 31 декември, а творбите се изпращат на: pbpz@rzi-vt.bg или на място в Регионална здравна инспекция – Велико Търново ул. "Никола Габровски" №23, етаж 8, стая 803.