Конкурс за есе на тема "Възкресението на християнските добродетели Вяра, Надежда и Любов според младия човек“ организират Община Стара Загора и Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан. Това съобщиха за "Фокус" от местната администрация. По повод празника, олицетворяващ надеждата, победата на доброто над злото, на пробуждането на природата и хората за нов живот, за красотата и вярата в любовта.

Целта на литературното предизвикателство е да открои и насърчи вярата на младите хора в християнските добродетели за един по-добър и мирен свят.

Конкурсът е отворен за ученици от IX до XII клас. Желаещите да се включат в творческата надпревара, трябва да изпратят есе по темата на email: obrazovanie_sz@starazagora.bg в срок до 15:00 часа на 05.04.2023 г.

Есето трябва да е с обем максимум две страници А4, букви с размер на кегела 12, формат PDF. Необходимо е да съдържа три имена на ученика, наименование на училището, клас и телефон за връзка.

Творбите ще бъдат разгледани от жури в състав: отец д-р Йордан Карагеоргиев -ставрофорен свещеноиконом в Стара Загора, Надежда Чакърова – зам.-кмет на Община Стара Загора с ресор "Образование, здравеопазване и социални дейности“, Невена Божкилова – ръководител на литературен клуб при Център за подкрепа за личностно развитие - Стара Загора.

Допълнително участниците ще получат информация за деня и мястото, където ще се проведе награждаването на отличените есета.

Рени АТАНАСОВА