За седемнадесета поредна година кюстендилското читалище "Братство“ обяви началото на областния конкурс "Коледа“. Това съобщи за "Фокус“ председателят на културната институция Иван Андонов. Конкурсът се обявява в навечерието на светлите коледни празници и предизвиква учениците да покажат своя талант и креативност.

"Нашата цел като организатори е чрез изкуството да провокираме въображението на участниците да изразят своето отношение към духа на коледните празници“, обясни Иван Андонов. Конкурсът е разделен на шест категории: картина, картичка, сурвачка, сувенир, приказка и стихотворение. В него могат да се включат ученици от I до VIII клас, разделени в четири възрастови групи.

Крайният срок за изпращане на творбите е 18 декември, а всяка творба трябва да бъде придружена с информация за ученика -  име и фамилия, клас, населено място, училище, телефон за връзка. На 22 декември от 12.30 часа в голямата зала на читалище "Братство“ ще бъдат обявени резултатите и наградени участниците, класирани на първо, второ и трето място в отделните групи и категории. Те ще получат диплом и предметни награди, осигурени от организаторите. Всички коледни творби ще бъдат подредени в изложба в салоните на читалището и ще останат на разположение на кюстендилската общественост и гостите на града до 15 януари 2024 г.