Конкурс в Добрич ще отличи най-добро домашно вино реколта 2022 година. Обявен е от общината и за поредна година ще уважи производители на домашно вино в добруджанския град, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Според регламента могат да участват производители само със собствени вина в повече от една от трите категории - Червени вина, Бели вина и Розе. Производителите трябва да посочат задължително сорта или сортовете, от които е произведено виното. Не могат да участват вина, които са изкуствено ароматизирани. 

Записването и приемът на проби започват от 1 февруари и ще продължат до 9 февруари в хотел "Добруджа“ от 10:00 часа до 17:00 часа. Телефон за контакт: 058 601 351. Вината ще се оценяват от тричленна комисия с председател Михаил Марковски от Асоциация на сомелиерите в България и специалисти, съгласно Правилника за устройството и дейността на дегустационните комисии, издаден от  Министерството на земеделието и горите. Оценяването ще се проведе на 10 февруари  от 10:00 до 12:00 часа в зимната градина на хотел "Добруджа“ при отворени врати за журналисти, участници в конкурса и граждани.

Победителите ще бъдат обявени на 14 февруари. Предвидени са три призови места за всяка от категориите.

Жулиета НИКОЛОВА