Конференция по проект "Европа в България: Общо бъдеще“ ще се проведе в Добрич днес от 10:30 ч., предаде репортер на Агенция "Фокус". Проектът се изпълнява от българска информационна агенция с подкрепата на Европейската комисия. Целта е до широката общественост да достигне информация за политиката на сближаване на Общността, за ролята на отделните заинтересовани страни при изпълнение на отделните политики на Европейския съюз, за резултатите от всичко това на местно ниво и обсъждане на възможностите на новия програмен период 2021 - 2027 г.

Сред лекторите днес ще бъдат областният управител на Добрич Здравко Здравков, зам.-кметът на Община град Добрич с ресор  "Икономическо развитие и европейски фондове“ Росица Йорданова, ръководителят на Областния информационен център в Добрич инж. Геновева Друмева, главният секретар на Търговско-промишлена палата – Добрич Герман Германов, ръководителят на "Европа Директно“ в Добрич Татяна Гичева, кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева и директорът на Дирекция "Хуманитарни дейности, европейски проекти, програми и икономическа политика“ в Община Добричка Ели Петрова.

По време на дискусията ще се разискват перспективите и стратегиите за развитие на Североизточен регион, част от който е и област Добрич. Събитието ще се състои в пресклуба на БТА. Местни конференции по темата ще се проведат във всички областни центрове в страната.

Жулиета НИКОЛОВА