Две пътни произшествия са причинени от безстопанствени животни, излезли на пътя, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Едното произшествие е възникнало на пътя Ябълково – Кюстендил.

Пристигналата на място дежурна полицейска група е установила на пътното платно  убито животното и нанесени щети на камиона, управляван от 57-годишен гражданин на Северна Македония. В обслужването на произшествието са участвали и служители на БАБХ, не са открили чип или  ушна марка на животното, собственикът не е установен. Досъдебно производство е образувано по случая.

Другият инцидент е между внезапно изскочили на пътното платно коне и лек автомобил "Хюндай“, управляван от 63-годишен дупничанин и пътуващ от Дупница към Кюстендил. Нанесени са щети на лекия автомобил, 1 от животните е намерено мъртво, установен е собственика на животните – законен представител на фирма за селскостопански животни. Досъдебно производство е образувано по случая в Районно управление - Бобов дол. За случаите е уведомена прокуратурата.