В Голямата зала на Доходното здание се състоя хоров концерт, който е част от инициативата "България пее“ и се провежда за осма поредна година. Събитието се организира от Общинския младежки дом и се осъществи с подкрепата на Община Русе.

Официален гост на събитието бе зам.-кметът Златомира Стефанова, която отправи поздрав към хористите: "Вашата страст към музиката и културата на България са вдъхновяващи, а събития като тези не само обогатяват нашето общество, но и създават незабравими спомени за всички нас“.

В концерта участие взеха четири български хо̀ра  –  "Свети Георги Победоносец“ към Общински младежки дом-Русе с диригент Мина Влайкова, корепетитор Людмила Милкова и акомпанятор Божена Иванова, Смесен хор "Морски звуци“ при хорова школа "Проф. Марин Чонев“-Варна с диригент Росица Щерева, Академичен хор "Сексагинта Приста“ при Русенския университет "Ангел Кънчев" с  диригент Пламен Георгиев, асистент-диригент Албена Андреева и акомпанятор Ина Стойкова, както и Академичен хор "Ангел Манолов" при Национален студентски дом – София с диригент Дарена Попова, съобщиха от общината.

Концертът включваше изпълнения на едни от най-любимите песни на русенската публика.

Националната инициатива "България пее“ се организира от Българския хоров съюз и се провежда от 1 до 30 април за осма поредна година. Целта ѝ е да популяризира хоровото изкуство и да даде сцена за изява на родни певчески състави. Организаторите уточняват, че участие в инициативата може да вземе всеки български хор, независимо от вида, репертоара, числеността и мястото му на дейност, който проявява желание и подкрепя идеята и целите на проекта, без значение неговата определеност – смесен, камерен, еднороден, детски, църковен, ученически или народен.