Концерти с разнообразна програма през декември ще зарадват публиката в Добрич, предаде репортер на Агенция "Фокус". Първият концерт е на 7 декември от 18:30 ч. в Огледална зала "Нели Божкова". Български камерен оркестър - Добрич с диригент Арто Чифчиян и солисти Мартин и Александър Зайранови ще представят творби на Йохан Себастиян Бах.

60-годишен юбилей и 35 години творческа дейност ще отбележи диригентът Елвира Пастърмаджиева с концерт на 17 декември от 11:00 часа в Огледална зала "Нели Божкова". Смесен хор "Добруджански звуци“ ще поднесе на публиката богата програма с френски автори.

Коледният концерт на Детски хор "Маестро Захари Медникаров" с диригент Росица Дурмушлийска е на 18 декември от 11:00 ч. в Огледална зала "Нели Божкова". Хоров концерт "Коледна бяла надежда" с най-популярните в цял свят коледни песни, поднесени в различни аранжименти – валс, суинг, рок вариант, ще бъде представен на 19 декември от 18:30 ч. в Огледална зала "Нели Божкова". Концертът е с участието на Хора на учителките в Добрич и на ученици и преподаватели от СУ "Св. Климент Охридски“ - цигулка, китара, маримба, ксилофон и вибрафон. В празничната програма ще вземат участие и специалните гости от "The Group", носители на много награди от участията им във news pic 2
©
фестивали и конкурси, както и обичаната Стела Стойкова, ударни, инструменталист от Духовия оркестър на Добрич. "Коледна бяла надежда“ е подготвена от диригентите Маргарита Русева - Ганева и Габриела Павлова – Писанова. На рояла е Детелина Василева – Димитрова. И трите хорови концерта са с вход свободен.

На 21 декември от 18:30 ч. в Огледална зала "Нели Божкова" Български камерен оркестър - Добрич с диригент Арто Чифчиян и солисти Стоян Караиванов - бандонеон, и Теодора Занева - пиано, ще представят концерт " ТÀНГО, ТÀНГО, ТÀНГО". Билети ще се продават от 16:30 ч. във фоайето на залата.

Жулиета НИКОЛОВА