Тази вечер от 19.00 часа, Културен център “Стара Загора“ ще се превърне в приказен замък и ще се изпълни с красивата музика на "Любими песни от филми на Уолт Дисни“, предаде репортер на "Фокус". Този концерт е подаръкът за Деня на детето от Вокална студия "Усмивки“ при Народно читалище "Родина 1860“, за всички малки и вече пораснали деца на Стара Загора.

Уолт Дисни е творец, титан в анимацията и ненадминат създател на приказни светове. Тази година се навършват 100 години от създаването на една от най-големите и успешни медийни компании до днес, носеща името му - “The Walt Disney company".

Тези, които решат да станат част от този вълшебен свят, ще споделят емоцията на най-популярните песни от филмите на Дисни: "Замръзналото кралство“, "Мулан“, "Смелата Ваяна“, "Принцеса Анастасия“, "Храбро сърце“, "Красавицата и звярът“, "Зоотрополис“, "Пепеляшка“, "Цар Лъв“ "Малката русалка“, който печели "Оскар“ за музика, от "Пинокио“, чиято песен е музикалната емблема на компанията, от филма "Снежната кралица“ с две награди "Оскар“, от романтичната комедия "Капан за родители“ с две номинации за "Оскар“, "Рапунцел и разбойникът“, "Жабокът принц“, "Снежната кралица“, "Училищен мюзикъл“ и още много музикални изненади.

Рени АТАНАСОВА