В навечерието на Националния ни празник Професионален фолклорен ансамбъл "Искра“ от Велико Търново реши да поздрави всички жители и гости на старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“. Концертът, който изпълнителните подготвят, е посветен на Деня на Освобождението на България 3-и март, но ще се случи ден по-рано. Той започва в 11:00 часа, а сцена ще е пространството пред кино "Искра“ в центъра на града. Танцьорите са подготвили много специална програма, на която всички желаещи ще могат да се насладят напълно безплатно.

Друга проява, включена в културния календар на Велико Търново за днес, пък е откриването на изложбата "Кръстове“, която ще бъде подредена в Регионалната библиотека "Петко Р. Славейков“. Неин автор е Росен Пламенов, студент "Църковни изкуства – иконопис, стенопис и дърворезба“ във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“. Официалното представяне ще започне в 17:00 часа.

Втората експозиция е "Балетна фотография“. Тя е посветена на четвъртия рожден ден на балетна школа "Класика“. Снимките са дело на фотографи от старата столица. Всеки, който проявява интерес, може да ги разгледа в НЧ "Надежда 1869“ от 18:30 часа.

Луиза ТРАНЧЕВА