Концерт "Есенни ноти" с участието на братя Владигерови в артистичния дом на Маестра Константина Петкова в добричкото село Пчеларово ще зарадва почитателите на музиката тази вечер от 19:00 ч., предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич.

"Радваме се, че ще свирим отново в прекрасното и толкова инспириращо културно пространство в с. Пчеларово. То е заредено с любов към изкуството и уважение към всички музиканти и артисти, които са били тук, с емоционален дух. С огромен респект към Маестра Константина Петкова и с голямо удоволствие ще изпълним любими свои композиции с много сърдечни и добри музиканти и приятели – контрабасистът Роман Бричги от Швейцария и барабанистът Стоил "Стю“ Иванов“, споделят музикантите.

Александър Владигеров – тромпет и флюгелхорн, и Константин Владигеров – пиано и кларинет, са внуци на композитора Панчо Владигеров.  От 2007 г. насам издават шест албума, като новият им – "Магия“, се появи тези дни. Той е вдъхновен от поезията на Райнер Мария Рилке. На концерта в с. Пчеларово предстои да бъдат изпълнени пиеси от него. През тази година ще излезе също албум на братя Владигерови и тяхната сестра Екатерина Владигерова с композиции на три поколения музиканти от прочутата фамилия – творби, обхващащи 120 години от музикалната история на България.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура“ по "Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации". Концертът тази вечер е част от поредицата "Срещи с изкуството в артистичния дом на маестра Константина Петкова“ и е с вход свободен.

Жулиета НИКОЛОВА