Екипът на Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Пловдив (КСУДС), съвместно с Фондация "Мисия Криле“, ще отбележат Световния ден на бежанеца с представянето на пътуващата фотоизложба "И ти можеш". Тя ще бъде официално открита на 16 юни в 16:00 часа в Дома на младоженците на ул. "Христо Г. Данов" № 34. 

В откриването ще участват общинският съветник Румяна Толова и основателят на фондация "Мисия Криле" Диана Димова.

Изложбата разказва за обикновени жени с необикновени истории - 12 жени от Иран, Сирия, Ирак, Нигерия и Афганистан, преминали през Центъра за настаняване на бежанци в гр. Харманли. Насърчени от фондация "Мисия Криле", бежанките решават да излязат от анонимност и да споделят историите си, за да отправят силно и емоционално послание към българската жена: "Виж, аз се справих, значи можеш и ти."

Идеята за изложбата "И ти можеш" се ражда като резултат от работата на фондация "Мисия Криле" на терен с бежанци и имигранти в района на гр. Харманли. В общуването си с тях, представители на организацията научават за трудностите, с които бежанците се сблъскват ежедневно, докато в същото време остават напълно невидими за обществото и хората наоколо.

Желаещите да се запознаят с тези необикновени истории могат да го направят в периода от 16 до 3 юни в Дома на младоженците.

Изложбата се реализира с подкрепата на Български фонд за жените и УНИЦЕФ - България. Повод за гостуването й в Пловдив е 20 юни – Световният ден на бежанеца, който се отбелязва в  израз на съпричастност и солидарност със съдбата на милиони хора, принудени да напуснат родината си поради конфликти и преследване.