Комисия от офицери от Европейското командване на Военноморски сили на САЩ , заедно с представител на Посолството на САЩ у нас, посетиха Дневния център за възрастни и Центъра за деца с увреждания в Казанлък, предаде репортер на "Фокус".

През 2012 година хуманитарната мисия на американските военноморски сили дари 130 000 долара, които бяха използвани за ремонт и подобряване на материалната база, която се намира в ж.к. "Изток“. С парите от проекта бе направена изцяло нова рампа, която помага на хората с увреждания лесно да стигнат до самия Дневен център. Извършен бе цялостен ремонт и обзавеждане на помещенията.

Посещението на комисията бе, за да се запознаят със социалните услуги и ефекта от тях върху общността. “За 11 години Центровете са много добре поддържани, а Община Казанлък е вложила усилия ,като е надградила социалните си услуги“, споделиха американските офицери.

Община Казанлък е един от лидерите в страната по най-голям брой разкрити социални услуги на човек от населението. Предлага се целият спектър такива обхващащи от услуги за деца с увреждания, до такива обслужващи самотно живеещи и възрастни с увреждания.