Комисар Радослав Начев заема временно мястото на освободения директор на Пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов, съобщиха за "Фокус" от пресцентъра на МВР. Радослав Начев в момента е зем.-директор на ОД МВР Пловдив. 

Васил Костадинов пък отива на друга длъжност в МВР, казаха още от институцията. Неофициално се твърди, че той ще бъде назначен в звеното за подпомагане на министъра.

До рокадите се стигна заради случая с убития зверски 24-годишен Димитър Малинов в Цалапица. Директорът на пловдивската полиция бе освободен от поста със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов вчера. Той първоначално призова и него, и началника на РУ Стамболийски да си подадат оставките, но такива не последваха. 

Близо седмица вече протестите на жителите на селото не спират, те призовават за справедливост и искат виновниците за жестокостта към Митко да си получат заслуженото.

"Нашата болка няма просто да стихне след случилото се и ние няма да спрем и да мълчим, защото иначе няма да бъдем чути в тази държава. Време е обществото да се пробуди и да заяви своята позиция за несправедливата реалност, в която просто съществуваме!", призовават близки на Митко. 

Шефовете на районното управление в Стамболийски и на ОДМВР-Пловдив се срещнаха с бащата на убитото момче. Пред бащата шефът на РУ Ангел Керпиев е признал, че има пропуски в разследването, но той с категоричност е заявил, че не смята за нужно да подаде оставка.

От вчера тече и вътрешна проверка в областната дирекция и в Районното управление в Стамболийски, която да изясни има ли пропуски в предприетите от служителите действия по извършеното тежко криминално престъпление в Цалапица.

Жителите на Цалапица атакуваха с камъни къщите на близнаците и на сочения за действителен убиец Рангел, който е избягал в чужбина. Това принуди родителите на близнаците да напуснат селото завинаги.

Хората настояват за доживотен затвор за близнаците, които са помогнали за заравянето на тялото на Митко, както и за Рангел Бизюрев, който се издирва с ЕЗА.

А шефът на полицията в Стамболийски продължава да се крие от протестиращите, които викат "оставка" под прозорците му. 

Междувременно в социалните мрежи се припомнят и други случаи, в които личи безсилието и некадърността, според хората, на шефа на полицията в Стамболийски.

"От тези, които "направиха разследване" и "изписаха присъда за смъртта на две момчета" от този убиец на клипа, ли искате да установи причините за смъртта на Митко?", писаха хората.

А клипът отдолу показва опасно шофиране на Петър Маринашки, с качени два крака на прозореца на предната врата на автомобила, който публикува бащата на убития в зверска катастрофа Петър Бараков и който все още чака стправедливо възмездие. Припомня се, че записите от камерите, заснели катастрофата тогава, не бяха открити, вероятно отново под покровителството на полицията.