Шест старозагорски двойки ще си кажат заветното "Да“ в дните на Международната седмица на брака - от 7-и до 14-и февруари, предаде репортер на "Фокус". Всяка една от тях ще получи поздравителен адрес от кмета на общината Живко Тодоров.

В Стара Загора от началото на 2023 година са сключили най-романтичния договор 19 двойки, а общо жителите на общината, които са се бракосъчетали през първите пет седмици на новата година са 26.  Запазва се и тенденцията за изнесените ритуали, те са почти два пъти повече, сочат данните на Дирекция "Гражданско състояние“ на Община Стара Загора.

Тази година няма желаещи да сключат брак на Свети Валентин. Досега това е бил един от предпочитаните дни за скрепяване на любовта. В предходни години е имало случай на десет млади семейства, които са се врекли в обич навръх 14 февруари.

Не буди особен интерес и друга дата, която се избира от влюбените заради повтарящите се числа – 23. 03. 2023 г. В Деня на хумора обаче, не на шега, ще си кажат "Да“ четири старозагорски двойки.

Към момента, два от най-атрактивните дни за бракосъчетание, според записалите се, са 9-и и 16-и септември.

Рени АТАНАСОВА