Общинските съветници в Кюстендил приеха единодушно направеното предложение за вътрешни компенсирани промени по бюджета на Община Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“.  Беше приета и докладна записка, даваща право на отдаване на общински пътища в земеделски имоти.

Общинският съветник Георги Петров заяви, че в момента тече проверка на общинските жилища, чиито брой е 348. "Доста от тях съм сигурен, че се използват неправомерно. Вече има и освободени. Предлагам ви да извадим от този списък няколко апартамента. Да отправим покана към български студенти по медицина, завършващи или млади лекари. Може да поканим хора от Западните покрайнини или бесарабски българи. Въпросът е да влеем нови сили в нашата болница. На нея разчитат и съседните на нас общини Невестино и Трекляно“, каза Георги Петров.

От своя страна кметът Огнян Атанасов посочи, че е провел среща с ръководството на болницата. Вече има едно младо момче което – лекар, предстои да получи жилище. "Това е изключително важно за нас. Това беше и причината Общинска администрация да предложи стипендии за лекари. Провел съм среща с ръководството на болницата. В процес сме на уточняване на процедурата по която ще се сключват договорите“, коментира инж. Огнян Атанасов. По думите му това е правилната политика.

Кметът подчерта, че за миналата година държавата е направила капиталови разходи в кюстендилската болница – една количка за "Патоанатомия“ за 13 000 лева. "За мен не е нормално. Молбата ми е народните представители да се борят тази година за повече пари, защото има подадени три предложения за капиталови разходи от страна на болницата и на доста по-сериозна сума от тази. Надявам се да бъдат одобрени, защото не е сериозно за болница като тази, която обслужва население от 60 000 души, да се насочат 13 000 лева за количка за патоанатомията“, категоричен бе кметът.

Общинският съветник Йордан Тодоров зададе въпрос относно въведеното SMS паркиране. "То върви в пълна сила, но дали ще остане възможността да се заплаща на ръка на служители от общинското предприятие. Не малко хора ми казаха, че самите служители ги препращат да пускат SMS, без да въвеждат ръчно“, каза адвокат Тодоров.

Кметът отговори, че никога не е седял въпросът да не останат хората, които събират парите на място. Ще се плаща и на тях, а те ще въвеждат в уреда, че за автомобила е платено.