В рамките на един ден са установени две помещения, в които са изградени орнажерии за отглеждане на марихуана. Едното място е хотел "Мегас" в Слънчев браг, в който през лятото бива използван от туристи. На два от етажите са обособени  между 5 и 6 стаи за отглеждане на трева. Изключително професионални оборудвани стаи. Във въпросния хотел са установени 252 растения. Задържан е мъж на 41 години, който не е криминално проявен.

Това стана ясно от  брифинг прокурор Георги Чинев и старши комисар Eмил Павлов на относно разследването, при което са установени оранжерии с марихуана в Слънчев бряг и Несебър. Брифингът бе проведен в залата на Апелативна прокуратура - Бургас, предаде репортер на "Фокус".

"Малко преди удара в хотела, в складова база в курортния комплекс, е задържан друг мъж, криминално проявен, който по идентичен начин е изградил професионална оранжерия за отглеждане на марихуана. Установени са 54 растения. Количеството общо от двете акции е над 300 растения, т.е над 60 килограма марихуана. Тя е от много висок клас - може да стигне до 30 лева на грам на пазара, а за килограм около 4 000 лева", допълни комисар Павлов.

"Подобен удар скоро в Бургаско не е правен. Борбата с такъв вид престъпление е приоритет както за полицията, така и за прокуратурата. На двете задържани лица са повдигнати обвинения - за разпространение, за засяване и отглеждане на високо рискови вещества. Предвидени от закона наказания са от 1 до 6 години и глоба от 2  до 10 000 лева. Лицата са задържани за 72 часа, след това ще им бъде повдигната мярка за неотклонение "задържане под стража", допълни прокурор Чинев.