Колежът по туризъм към Икономическият университет – Варна отбелязва 60 години от създаването си с множество събития през 2023 г., научи "Фокус".

В програмата са включени поредица от инициативи, срещи, научни форуми и др. с участието на студенти, преподаватели, партньори от бизнеса.

Началото бе поставено през февруари със среща-дискусия на тема "Ключът към успеха“ с д-р Илин Димитров – министър на туризма, която медията ни отрази. Тя бе част от инициативата "60 срещи с 60 успешни възпитаници на Колеж по туризъм – Варна“.

Вижте акцентите в програмата за събития през 2023 г., посветени на 60 години от създаването на Колежа по туризъм при ИУ – Варна.

И през април, май, октомври и ноември ще се проведат срещи с успешни възпитаници на Колеж по туризъм.

На 17 март ще се състои среща-дискусия на тема “Туризмът и дигиталните технологии" с TravelLine Bulgaria.

На 18 март ще се проведе изкачване на връх Мусала при зимни условия.

На 30 март ще бъде организиран форум “Кариери" – Ден за туризма, съвместно с Варненска туристическа камара.

От 4 до 7 април ще се проведе Интердисциплинарен пътуващ семинар в градовете Варна, Бургас, Асеновград, Пловдив и Стара Загора.

На 11 април ще бъде организирана Студентска научна сесия на тема “Креативност, иновативност, компетентност".

На 29 май ще се проведе Промоция на Випуск 2023.

На 8 септември ще бъде организирана среща с ветерани на колежа – бивши преподаватели, служители, директори и зам.-директори на Колеж по туризъм.

На 29 септември ще се състои Международна научна конференция “Съвременният туризъм – преосмисляне на възможности и модели за развитие" съвместно с Черноморския туристически форум, организирана от Варненската туристическа камара.

На 8 ноември ще се проведе церемония - засаждане на дръвче в двора на Колежа по туризъм – Варна.