Седемдесет и осем платна, живопис, графика и малка пластика от колекцията на Петър Дидов гостува в зала "Петър Стайков" на Клуба на дейците на културата, на бул. "България" № 43. Откриването на изложбата ще стане тази вечер от 18 часа, съобщиха от Клуба.

Сред многото имена от различни поколения български майстори, няма как да не отбележим присъствието в експозицията на Сули Саферов, Здравко Александров, Вълко Гайдаров, Анастас Стайков, Михаил Александров, Атанас Яранов, Анета Дръгушану, Стоимен Стоилов, Димитър Рашков, Михаил Карапаунов, Данчо Григоров, Здравко Палазов, Емил Попов, Иван Тричков, Симеон Николов, Димитър Сотиров, Георги Йорданов, Ивайло Мирчев и още и още.

Попитан колко години е събирал това богатство на изяществото и красотата, колекционерът отговори: "Близо 15 години. Колекционерството е страст която с времето се превръща в начин на живот. Особено ако сте като мен свързан и с приятелската среда, сред която израствате и работата, която работите. (Дидов е скулптур-каменоделец). Щастлив съм, че сред творбите на големи майстори от национален мащаб, притежавам великолепни работи и на наши родопски художници.

Празникът на изящната живопис и съвременна българска скулптура ще осиява залата от 1 до 15 март.