“Коледно вълшебство сътвори" в Добрич очаква добротворци от всякаква възраст тази и следващата седмица до 23 декември включително, предаде репортер на Агенция "Фокус". Благотворителният коледен кът се появява всеки делничен ден до входа на Младежкия център във времето от 11:30 до 17:30 ч.

На място всеки може да остави ръчно изработени от него сувенири и декорации за зимните празници или да отнесе подаръче за спомен и да остави средства, колкото реши. Третото издание на инициативата е също с добра кауза, както и предишните. Тази година всички събрани средства ще постъпят по сметката на Емо Георгиев от Добрич, който се нуждае от скъпо лечение в чужбина. 

Младият човек е поредната жертва на пътния травматизъм в нашата страна. Тежкият инцидент става преди години, когато Емо се връща от състезание по билярд във Варна. В последните месеци доброволци от Добрич провеждат редица благотворителни инициативи, за да помогнат на Емо news pic 2
© МЦ
да се върне към пълноценен живот. "Коледно вълшебство сътвори" е една от тях.

В предишните издания младежката инициатива събра средства в подкрепа на кампанията "Споделен хляб" на Фондация "Милостиво сърце" и Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. "Коледно вълшебство сътвори" дава шанс на един млад човек отново да проходи, да се радва на своята младост и на добричани да живеят в общност, където има добруване, взаимопомощ и вяра.

Жулиета НИКОЛОВА