Коледно-новогодишната украса на Община Бургас през тази година е на стойност 80 000 лв. Това става ясно от отговор на зам.-кмета в Община Бургас Диана Саватева на питане от общинския съветник Даниела Божинова, предаде репортер на "Фокус". 

Една част от тези средства - 43 500 лв., са предвидени за поставяне, присъединяване към електрическото захранване, поддръжка, отсъединяване, демонтаж и прибиране в складови помещения на мобилната украса, както и включване и изключване на елементите от стационарната украса към електрозахранването. 

За доставка на коледно-новогодишна украса през 2022 г. са изразходвани 29 160 лв. Коледно-новогодишна украса се поставя на цялата територия на Община Бургас, в отделните населени места - квартали, комплекси, села и т.н. В основната си част украсата на общината е закупена предишни години, като непрекъснато се обогатява. След гаранционния период, елементите, които се нуждаят от ремонт, биват сваляни и подавани за смяна на светещата част. За монтаж и демонтаж на коледната елха на пл. "Тройката“ са похарчени 8 976 лв.