Както всяка година в навечерието на коледните и новогодишните празници, малките столичани и гости на столицата ги очакват незабравими срещи с постановките на театъра и, разбира се, с дядо Коледа, който ще "заживее“ в Столичен Куклен театър в периода между 9-ти и 26 декември, съобщават от Столичен куклен театър.

Всеки родител, който иска детето му да получи подарък лично от Дядо Коледа, може да се свърже с него или някой от помощниците му чрез билетните ни касиери, които ще окажат пълно съдействие.

Най-големите фенове на Столичен куклен театър ще могат да поръчат индивидуален видео поздрав от Дядо Коледа за децата си, както и индивидуална коледна картичка със снимка на тяхното дете.

За целта, всички желаещи трябва да заявят желанието си на тел.: 02 987 72 88 или по имейл на pr@sofiapuppet.com.

Вълнението и събитията, които предстоят за поредна година ще разпръснат щастие във всички детски очи и съзнания. Подготвили сме фантастични заглавия, които ще пренесат децата в зимната приказка, за която всички бленуваме.

Коледните представления стартират още на 9-ти декември в 11.00 ч., в салона на бул. "Янко Сакъзов“ 19, когато е и премиерата на най-новата снежинка в репертоара ни – "Коледно приключение“ от Таня Гигова, сценография – Бояна Минковска-Николова, музика – Мишо Шишков, с участието на Александра Божилова и Надежда Георгиева.

В коледния афиш на театъра е и спектакъла: "Стана нещо необикновено“ от Стефан Москов и Леонард Капон, по приказки на Джани Родари, режисьор - Иван Райков; сценография – Станислава Кръстева, кукли – Диана Узунова-Тодорова, музика – Мишо Шишков и с участието на Елена Русалиева, Румен Гаванозов, Стоян Дойчев, Татяна Етимова.

На весело вълшебно приключение ще поведе публиката и екипът на постановката "По следите на Дядо Коледа“ с режисьор Бисерка Колевска, сценография и кукли – Свила Величкова, музика – група Акага и с участието на Венцислава Асенова, Георги Стоянов, Димитър Тодоров, Ивет Лазарова – Торосян, Мариан Рангелов.

За магията и празничното настроение Венцислава Асенова и Георги Стоянов ще изиграят за всички малчугани един от любимите коледни спектакли – "Бисквитко спасява Коледа“, режисура и сценография Бояна Минковска-Николова; музика – Мишо Шишков.

Последното приказно заглавие, което ще представим на любимата публика е – "Искаш ли подарък“ с автор и режисьор Веселин Бойдев, сценография – Ангелина Янакиева, музика – Александър Логозаров и действащи лица: Ана-Мария Лалова, Диляна Спасова, Любомир Генчев, Христо Димитров.

За Столичен куклен театър е истински празник, когато салоните са изпълнени с глъч и щастие, и точно по тази причина сме подготвили пет вълшебни постановки, с които да зарадваме нашата публика, дори и в най-светлите празнични дни –

23-ти, 24-ти, 25-ти и 26-ти декември.