Коледната елха засия на площада в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Програмата започна с изпълнения на Професионалния духов оркестър и Вокална група "Калпазани“.

"Да си бъдем опора и по-често да си благодарим. Да преодоляваме различията си в името на общото си благо. Да превъзмогваме егото си и да подаваме ръка, когато е необходимо. За да сме здрави, за да сме обичани, за да сме щастливи. За да ни има. Кюстендил, днес ние сме тук, има го и нашето бъдеще“, каза пред присъстващите водещият на програмата Емануела Дюлгерска.

С ефектен пърформанс кюстендилски деца дадоха началото на тържественото запалване на коледните светлини, с което те запалиха искрата в сърцата, донесоха светлината в душите на присъстващите. Елхата засия в пълния си блясък след изпълнението "На многая лета“.

Осветлението на кюстендилската елха e изцяло светодиодно, енергоспестяващо и икономично и пременя дръвчето с различни светлинни режими. Празнично осветена е и централната пешеходна алея в града. Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, председателят на Общинския съвет Иван Андонов и десетки жители и гости на Кюстендил имаха възможност да наблюдават запалването на коледните светлини.

Венцеслав ИЛЧЕВ