Коледна томбола стартира в Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца в първия ден на декември, предаде кореспондент на "Фокус“. В нея могат да участват всички читатели, които са обслужени в отделите в централната сграда на ул. "Петропавловска" № 43 и филиала в ж.к. "Дъбника" в периода от 1 до 22 декември, включително.

При всяко от посещенията си - за заемане или връщане на книги или за ползване на някоя от разнообразните услуги в различните обслужващи отдели на библиотеката, потребителите трябва да впишат трите си имена и читателския номер и да ги пуснат в специална коледна кутия. Те ще бъдат разположени във всеки от отделите - "Заемна за дома", "Детски отдел", "Обща читалня", "Краезнание", "Изкуство", СБИО и филиал "Дъбника".

В последния работен ден преди Коледа, 23 декември, под формата на жребий, ще бъдат изтеглени 11 награди: За читателите на възраст до 14 г.-книга, билет за кино (за двама), билет за ледена пързалка (за двама); За читателите на възраст от 15 до 20 г. - книга, билет за кино (за двама), билет за ледена пързалка (за двама); За читателите на възраст от 21+ - 2 книги, билет за кино (за двама) и 2 бр. ръчно изработени луксозни бонбониери.

В периода на играта, читателите могат да пускат имената си в коледните урни, при всяко посещение в библиотеката. По този начин ще увеличат шансовете си да бъдат изтеглени, но имат право да спечелят само една награда.

Коледните изненади са осигурени от книжарница "Нова галерия", Кино Метропол, шоколадова работилничка Mishelinda Chocalate и общински съветник Ирина Иванова.