За поредна година Обединен детски комплекс – Кюстендил провежда конкурсът за детско творчество "Коледа е, стават чудеса“, съобщи за "Фокус“ директорът на Детския център Бойко Малинов. Той посочи, че конкурсът се провежда с цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство, изобразителното изкуство и литературното творчество и да провокира въображението и творчеството на децата.

В конкурса, който се осъществява в три направления: народно приложно изкуство, изобразително изкуство и литературно творчество, могат да участват ученици от І до ХІІ клас, разделени в три групи. Всяка творба трябва да е съпътствана от следната информация: - трите имена на участника; - клас и възраст; - училище, ръководител; - точен адрес и телефон. Творбите се приемат до 8 декември.

Ще бъдат присъдени І, ІІ и ІІІ награда, грамоти и поощрителни награди във всички направления и възрастови групи. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 15 декември в залата на Възрожденското училище. След тържествената част ще се проведе благотворителен коледен базар с наградените творби от общинските конкурси "Кюстендил – това е моят град“, "Коледа е, стават чудеса“ и националният пленер "Моят талант вдъхновен от моя учител. Плодовете на лятото“. Бойко Малинов допълни, че конкурсът е включен в Общинската програма за закрила на деца с изявени дарби.