Коледен благотворителен базар се провежда в СУ "Св. св. Кирил и Методий“ в Смолян, предаде репортер на "Фокус". Учениците предлагат ръчно изработени, сувенири, коледни играчки и картички, сурвачки, както и лакомства – коледни сладки, мъфини, сладкиши, баници, палачинки и много други. Децата очакват желаещите да се включат в благотворителната инициатива и утре, 16 декември в часовете от 11.50 до 13.00 часа.

Събраните средства ще бъдат дарени на Симеон – единственият първокласник от наводненото село Богдан. Симеон е ученик в Основно училище "Неделя Петкова“ – град Сопот. Водното бедствие преобръща живота на първокласника. Докато възстанови дома си, семейството му живее при роднини.

В училището се провеждат и няколко конкурса: Детска рисунка, посветена на Коледа, Литературен конкурс "Коледа за мен е …“ и Най-оригинална украса на класна стая. Победителите от тях ще бъдат обявени на 21 декември, по време на финала на музикалното състезание "Стани звезда“, което се организира всяка година по Коледа в училището.

Нели ГЕРГЬОВСКА