Благотворителната кампания да се помогне на дете в нужда придобива все по-големи мащаби в община Ценово. В инициативата се включиха учениците и педагогическият колектив на ОУ "Христо Ботев“ в общинския център. Пред входа на общинската администрация беше устроен базар с картички, свещници, коледни звезди, буркани със сладкиши. За по-малко от половин час бяха разпродадени повечето от подготвените сувенири с коледна тематика. Всяко от изделията беше изработено с много любов и желание да се направи добро дело. Това съобщиха от пресцентъра на Община Ценово. 

"Освен традиционната коледна украса ще предложим автентични сурвакници, изработени от дрянови пръчки и украсени с вълна и пуканки. Празничните украшения се приемат изключително радушно от посетителите. Важно е всеки от нас, в навечерието на най-големия християнски празник, да отвори сърцето и да направи жест на добротворство, особено когато се касае за дете в нужда. В подготовката активно се включиха не само учениците и учителите. Безрезервна подкрепа получихме и от родителите“, коментира Камелия Леонова – директор на учебното заведение.

Благотворителната инициатива да се помогне на дете в нужда е на четирите училища в общината Ценово, с подкрепата на общинската администрация. Събраните средства ще бъдат предоставени на двегодишната Нурджихан от Новград. Детето е с вродени малформации и се нуждае от поредица от операции. За малкото момиченце беше организирано събиране на средства и в навечерието на Великденските празници, когато за лечението му бяха събрани малко повече от 4000 лева. Благотворителният базар в Ценово ще бъде открит всеки ден до 23 декември.