Койчо Русев е загиналият при пътнотранспортното произшествие в пловдивското село Марково днес. Това съобщиха за Радио "Фокус"- Пловдив негови колеги. Тепърва ще се изясняват причините за инцидента.

Койчо Русев беше приятел на екипа на Радио и Агенция "Фокус", както и близък приятел на покойния и собственик Красимир Узунов. Като председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт /СОАТ/ и Национална транспортна камара той участваше в десетки радиопредавания и даваше също толкова интервюта за Агенция "Фокус". Беше съпричастен на повечето от каузите на Узунов.

Русев е роден на 10 октомври 1946 г. в с. Зорница, Бургаска област. Завършва Машинно-електротехническия институт София и Висшия икономически институт "Карл Маркс“. Специализирал е в Академията за народно стопанство и във френския институт "Марком“.

Целият му професионален път преминава в сферата на транспорта. Създател е на Националната транспортна камара и "Български транспортен холдинг“ АД. От 2007 г. е председател на Управителния съвет на Съюза на организациите в автомобилния транспорт.

Член е на Българската стопанска камара, Националната транспортна камара и на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата към Министерския съвет, а също и на Съюза на независимите писатели в България.

Койчо Русев е носител на много награди и отличия, съавтор и автор на книги. Предоставя лична стипендия на най-добрия студент от Транспортния факултет на Технически университет - София и осигурява ежегодно награди за тримата първенци на випуска. Огромна част от живота и работата му протичат в Пловдив.

Екипът на Радио "Фокус" и Агенция "Фокус" изказва искрени съболезнования на семейството на Койчо Русев!

Цветана ТОНЧЕВА