Варна има бюджет! Парите на варненци бяха гласувани от общинските съветници с 30 гласа "за“, 1 "против“ и 16 "въздържал се“. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев в пост във Facebook. Бюджетът бе приет по-рано днес след близо 12-часови дебати.

Ето какво още написа Коцев:



Благодаря на общинските съветници и едновременно с това не крия разочарованието си от това, че бюджетът не беше приет с единодушие. След множеството прекроявания, обсъждания и гласувания на предложенията на съветниците от "Възраждане“, те все пак се въздържаха от подкрепа за парите на Варна.

Трябва да е ясно, че това не е бюджетът на администрацията, нито на Общинския съвет. Това са парите на варненци – на учителите, на лекарите, на социалните работници, на общинските полицаи, на спортистите, на учениците, на артистите. Радвам се, че постигнахме консенсус за тях отвъд партийните разделения. Точно такава трябва да бъде Варна – обединена в желанието си да се развива, а не раздирана от популистки прищевки.

В заключителното си изявление определих някои от дебатите в пленарна зала като детско надиграване. Надявам се в бъдеще дискусиите да са по-зрели. Защото децата порастват без право на избор и са принудени да живеят с последиците, завещани им от възрастните", написа кметът на Варна.