Коалицията "БСП за България“ в Сливен регистрира в Общинската избирателна комисия кандидатите си за кмет на Община Сливен, кметове на кметства и пълна листа за общински съветници, които ще участват в местните избори на 29 октомври.

Документите бяха подадени от ген. Кольо Милев, който е кандидат на партията за кмет на Община Сливен и водач на листата със съветници. Второто място в нея заема д-р Събина Петканска, която е детски хирург в Сливен, на трета позиция е Соня Келеведжиева – преподавател по български език и литература. Четвъртото място е за Стефан Щилиянов. В листата са още адвокат Сиво Сивов, треньорът по бокс Щилиян Кабранов и европейският шампион в щангите Божидар Андреев.

"Към тези избори тръгваме с готовност да се борим за всеки глас. Искаме да покажем на избирателите, че когато сме обединени можем да работим ефективно в полза на обществото. Имаме пълна листа от 41 кандидати за общински съветници и това мисля, е достатъчен знак, че БСП в Сливен не е само няколко човека, които по една или друга причина, са решили да напуснат партията. Надявам се, на 29 октомври да получим подкрепа не само от нашите членове и симпатизанти, но и от всеки, който иска нещата в Сливен и общината да се променят към по-добро“, коментира ген. Милев след регистрацията.

От БСП Сливен ще имат кандидати за кметове в 18 населени места от общината.