Коалиция "Български Възход“ представи листата си за 3-ти многомандатен избирателен район-Варна, съобщиха от коалицията. При представянето на листата, водачът Александър Николов заяви:

"В началото на седмицата, в качеството си на пълномощник на генерал Стефан Янев, представляващ коалиция "Български възход", входирах в Районната избирателна комисия - Варна, пълен списък от 30 кандидати за народни представители от коалиция "Български възход". Листата ни е многообразна, с дълбока структура и включва хора, изградили професионалния си и личен живот на територията на Варна и областта.“

Водач на листата на "Български възход" е Александър Николов - юрист с повече от 17 години професионален стаж, баща на две деца, семеен. На втора позиция в листата е Александра Власева - специалист в областта на земеделието, предприемач, работодател, майка на 4 деца.

Трети в листата е д-р Веселин Балкански - лекар, здравен специалист, администратор в областта на здравеопазването. Той е създател на здравната програма на партия "Български възход“.

В листата участват адвокати, медици, инженери, хора на военното дело. Много от тях са на възраст под 35 години. Има и представители на възраст над 65-годишна възраст. В листата има още и предприемачи и граждански активисти.

Адв. Александър Николов при представянето на листата заяви: "Това са хората, които търсят Вашето доверие, за да успеем заедно да прокараме успешни политики за страната ни, Варна и региона. Защо търсим Вашето доверие? На първо място, ние ще търсим решаване на най-важния проблем за държавата и региона, с който страната ни се сблъсква повече от 30 години. Това е решава news pic 2
©
Водачът на Коалиция "Български Възход" в 3 МИР - Александър Николов
нето на демографската криза в дългосрочен план.

Цялостната политика по отношение на икономика, регионално развитие, социална политика, здравеопазване, а в частност за Варна - и в сферата на туризма. За Варна и региона, в рамките на мандата, ще се стремим да подпомогнем създаването на нови работни места и трайно увеличение на заетостта, така че в края на четиригодишния мандат, заплатите да догонват средните за София – град“.

Адв. Николов също заяви, че се цели налагането на модел за устойчиво нарастване на демографския тренд и нарастване на населението на територията на Варна и областта. Това следва да бъде обезпечено с политики и правила, които ще позволяват облекчени процедури до трудовия пазар, до гражданство на хора от български произход от региона, както и на българи и техните наследници, напуснали България в условията на преход.