Военни имоти с отпаднала необходимост са подходящи за изграждането на нови улици във Велико Търново. Това заяви на среща със зам.-министъра на отбраната Атанас Запрянов, предаде кореспондент на "Фокус“. Градоначалникът уточни, че става въпрос за терени в кв. "Картала“, както и в подножието на НВУ "Васил Левски“. За прехвърлянето им в полза на Общината кметът разговаря със заместник-министъра и с началника на НВУ "Васил Левски“ бриг. генерал Иван Маламов.

Съществуваща улица и терени под бившето сержантско училище са подходящи за строителството на пряка връзка между ул. "Александър Бурмов“, където ще е новата детска градина в кв. "Картала“, ул. "Беляковско шосе“ и новия буферния паркинг. Тема на разговора бе и възможността в пространството под източния паркинг на НВУ "Васил Левски“ да бъде прокарана улица, свързваща ул. "Беляковско шосе“, ул. "Димитър Буйнозов“ и западната част на бул. "България“.

По същия модел – с прехвърляне на военни имоти с отпаднала необходимост от Министерството на отбраната към Община Велико Търново, бе изграден новият буферен паркинг в района на бившето сержантско училище. Обектът предстои да бъде въведен в експлоатация.