Общо 16 социални работници от бургаските социални услуги бяха отличени на официална церемония по повод професионалния им празник – Световния ден на социалната работа. Тържественото събитие се проведе в зала "Петя Дубарова“ на Културен център "Морско казино“.

Всички социални служители получиха от кмета на Бургас Димитър Николов грамоти и награди от Община Бургас, според своето представяне в конкурс за есе, посветено на социалната работа. Отличията бяха връчени в две категории в социалната сфера – категория "Специалисти в социалната работа“ и "Подпомагащи специалисти в социалната работа“.

"Честит професионален празник! И всеки ден да ви благодаря, няма да е достатъчно! Благодаря за вашата всеотдайна работа, за това, че имате големи сърца и оказвате помощ на хората, които са в нужда. Бъдете все така неуморни, защото вашият труд е незаменим! Да ви е честит Световния ден на социалната работа!“, сподели кметът Димитър Николов в поздрава си към присъстващите в залата социални служители.

На събитието присъстваха още заместник-кметът по образование, здравеопазване и социални дейности Йорданка Ананиева, директорът на общинска дирекция "Здравеопазване и социални дейности“ Мая Казанджиева, Адриана Христова – началник отдел "Социални дейности“, директори и служители в социалните услуги в община Бургас.

Отличените служители прочетоха своите емоционални есета, с които трогнаха всички присъстващи в залата. Водещ на церемонията бе поетесата Яна Вълчева.

В края на събитието социалните служители поднесоха изненада и своите благодарности на директора на общинска дирекция "Здравеопазване и социални дейности“ – Мая Казанджиева за ежедневната подкрепа в нелеката работа.